دانشگاه گیلان

دانشگاه علوم پزشکی گیلان
شهریور ۲, ۱۳۹۸
پژوهشکده محیط زیست
مرداد ۸, ۱۳۹۸

دانشگاه گیلان از سال ۱۳۴۶ با عنوان مدرسه عالی بازرگانی فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود. و در سال ۱۳۵۳ به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسید و در سالهای ۵۵ – ۱۳۵۴ در چارچوب قرارداد بین دولتهای ایران و آلمان غربی سابق، دانشگاه گیلان، تاسیس و از سال ۱۳۵۶ فعالیتهای آموزشی خود را با پذیرش ۱۵۵ دانشجو در ۹ رشته تحصیلی آغاز نمود .

در سال ۱۳۵۶ مدرسه عالی مدیریت و مدرسه عالی بازرگانی که تنها مراکز آموزش عالی در استان گیلان بودند با دانشگاه گیلان ادغام و فعالیت های آموزشی آن تا پایان سال تحصیلی ۱۳۵۸ با تعداد ۶۰۵ نفر دانشجو در ۱۴ رشته تحصیلی ادامه یافت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه گیلان بطور مستقل و بدون وابستگی به آلمان، فعالیتهای آموزشی خود را در ۸ رشته تحصیلی و با حدود ۵۰۰ دانشجو از سرگرفت و با رشد و گسترش آموزش عالی در کشور، دانشکده های علوم پایه ، فنی،علوم کشاورزی،علوم انسانی و پزشکی ساخته شد و پس از آن نیز دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده منابع طبیعی و معماری و هنر تاسیس شدند.

 دانشگاه گیلان هم اکنون در ۱۳۷ رشته گرایش کارشناسی، ۲۵۳ رشته گرایش کارشناسی ارشد، ۱۵۴ رشته گرایش دکتری و در مجموع در ۵۴۴ رشته گرایش دانشجو می پذیرد.

این دانشگاه در حال حاضر با ۱۰ دانشکده و یک واحد پردیس و دو پژوهشکده (حوضه آبی دریای خزر و گیلان شناسی) با ۵۸۴ عضو هیأت علمی، حدود ۱۷۰۰۰ هزار دانشجو (حدود ۹ هزار دانشجوی دختر و ۷ هزار دانشجوی پسر) و به عنوان بزرگترین مراکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور مشغول به فعالیت های آموزشی و پژوهشی است و سالانه حدود ۴۵۰۰ نفر دانشجو را در ۵۴۴ رشته – گرایش در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای دوره های روزانه ، شبانه ، پردیس و مجازی پذیرش می نماید و این دانشگاه با اعضای اتحادیه دانشگاه های دولتی کشور های حاشیه دریای خزر ، برخی از دانشگاه های کشورهای جنوب شرق آسیا و اتحادیه اروپا ارتباطات علمی و تبادل استاد و دانشجو دارد.

در حال حاضر در این دانشگاه ۱۶۲۲۹ دانشجو و ۸۸۳ استاد مشغول به فعالیت می باشند. بر اساس تحلیل های انجام شده این مرکز تاکنون ۱۰۱۹۶ مقاله علمی در نشریات و همایشهای داخلی منتشر نموده است.دانشگاه گیلان صاحب امتیاز و ناشر ۱۳ مجله تخصصی است و تا کنون ۱۸ همایش توسط دانشگاه گیلان برگزار شده است. علاوه بر این تاکنون ۸۱۶۳ مقاله معتبر بین المللی (ISI) نیز از این مرکز استخراج شده است. در سال ۱۳۹۷ پژوهشگران دانشگاه گیلان بیشترین مقالات خود را با کلیدواژه های «خرابی رطوبتی» و «مخلوط آسفالتی» منتشر نموده اند.

دانشگاه گیلان دارای سوابق آموزشی و پژوهشی برجسته‌ای است و به لحاظ تولیدات علمی با کیفیت در زمرهٔ دانشگاه‌های مطرح کشور بوده‌است. ثبت تعداد قابل توجهی از مدارک علمی (مانند همکاری‌های بین‌المللی، مقالات علمی، طرح‌های پژوهشی و پژوهش‌های تقاضامحور، پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی، اختراعات و اکتشافات و کتب علمی یا هنری چاپ شده) بیان‌گر این مسئله است. رکورد این اطلاعات در سامانهٔ معاونت پژوهشی دانشگاه گیلان و کارنامهٔ پژوهشی سالیانهٔ این دانشگاه موجود است

از اعضای هیئت علمی برجستهٔ افتخاری این دانشگاه می‌توان به نام مجید سمیعی، پیتر ولهارد و حسن ابراهیم‌زاده معبود اشاره نمود که از چهره‌های شاخص بین‌المللی هستند.

قرار گرفتن در جمع دانشگاه های برتر سه نظام بین المللی و رتبه بندی جهانی تایمز ،لیدن، شانگهای و دسته دانشگاه های یک درصد برتر دنیا و ده دانشگاه برتر جامع کشور جزئی از توانمندی های  دانشگاه گیلان است.

آدرس دانشگاه گیلان در کیلومتر ۵ جاده رشت – تهران است.

منابع:

guilan.ac.ir

uniref.ir