اداره کل مدیریت بحران استان گیلان
اداره کل مدیریت بحران استان گیلان، یکی از ادارات تابعهی استانداری گیلان میباشد.
شرح وظایف:
- ایجاد هماهنگی ، نظارت و ارزیابی مستمر واحدهای استانی دستگاههای اجرایی در راستای همافزایی سیاستهای جامع پیشگیری و کاهش اثرات و پیامدهای نامطلوب حوادث و سوانح غیرمترقبه ، آمادگی و مقابله با حوادث و سوانح غیرمترقبه و انجام صحیح وظایف مربوط به بازسازی و بازتوانی .
- مستندسازی و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به حوادث و اطلاعات موردنیاز برای برنامهریزی و مدیریت حادثه.
- هماهنگی لازم جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای واحدهای استانی دستگاههای دولتی و غیردولتی ونیروهای مسلح استان بهمنظور پیشبینی و پیشگیری بحران .
- برنامهریزی و هماهنگی برنامه ساماندهی و آموزش کلیه تشکلهای مردمی ، نهادهای غیردولتی و نیروهای بسیج و داوطلب مردمی در مراحل چهارگانه مدیریت بحران با همکاری واحدهای استانی دستگاههای ذیربط .
- همکاری در تهیه طرحهای جامع مدیریت کاهش خطرپذیری بهجای مدیریت بحران در سطح استانی ( منطقهای)، محلی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه استان .
- هماهنگی و نظارت در زمینه ایجاد و گسترش سیستمهای موثر پیشگیری ، مقاومسازی و بهسازی لرزهای ساختمانها ، زیرساختها و ابنیه و شریانهای حیاتی و مهم و بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده روشهای اتکایی و جبرانی خسارات نظیر انواع بیمهها ، حمایتهای مالی و سازوکارهای تشویقی ، تسهیلات ویژه و صندوقهای حمایتی با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور و واحدهای استانی دستگاههای ذیربط با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه استان .
- کمک به توسعه و گسترش مؤسسات علمی و مشاورهای فعال و بهرهگیری از تجارب آنها به منظور استانداردسازی و بهبود کیفیت ارتقاء و کنترل ایمنی کالاها و خدمات ، ساختمانها و تاسیسات زیربنایی استان و نظارت بر رعایت استانداردهای مصوب با هماهنگی شورای فنی استان .
- ابلاغ دستورالعملهای اجرایی مربوط به اقدامات اضطراری و احتیاطی در هنگام وقوع و یا احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه به واحدهای استانی دستگاههای ذیربط .
- انجام هماهنگیهای لازم برای دراختیارگرفتن کلیه امکانات و ظرفیتهای سازمانهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی ونیروهای مسلح بهمنظور مدیریت بحران استان و استانهای معین در طول زمان مقابله با بحران .
- نظارت و ارزیابی اقدامات واحدهای استانی دستگاههای اجرایی در خصوص مراحل چهارگانه مدیریت بحران به ویژه آمادگی و مقابله و ارایه گزارش به سازمان مدیریت بحران کشور.
- انجام مطالعات و ارایه طرحهای مناسب به منظور آمادگیهای لازم برای مقابله با حوادث و سوانح غیرمترقبه طبیعی از قبیل سیل ، زلزله ، خشکسالی ، سرمازدگی ، آفات گیاهی ، آلودگی هوا ، لغزش لایههای زمین ، نوسانات آب دریا و پشتیبانی لازم به هنگام تهاجمهای هوایی و بمبارانها به واحدهای استانی دستگاههای ذیربط به منظورکاهش خسارات و تلفات ناشی از وقوع آنها در استان .
- ایجاد هماهنگیهای لازم به منظور تأمین خسارات، بازسازی و نوسازی مناطق تخریبشده با همکاری دستگاههای دولتی و سازمانها و نهادهای تخصصی استانی و ملی در قالب دستورالعملهای ابلاغی .
- ایجاد هماهنگی بهمنظور تشکیل هستههای فعال در مناطق مستعد حوادث و استفاده از توان نیروهای موجود دراستان و حضور مداوم در فعالیتهای تخصصی مدیریت بحران به ویژه امداد و نجات .
- ایجاد هماهنگی به منظور ارایه خدمات و پیشآگاهیهای لازم در خصوص تغییرات فیزیکی ، زمینی ، هوایی ونظایر آن به واحدهای استانی و شهرستانی دستگاههای اجرایی جهت کاهش خسارات و اثرات نامطلوب .
- اعزام گروههای کارشناسی به نقاط مختلف استان به هنگام بروز حوادث و سوانح به منظور تهیه گزارشهای مستند از حوادث و اقدامات بهعملآمده با همکاری سازمانها و نهادهای ذیربط و ارایه به سازمان مدیریت بحران کشور.
- تعیین اولویتها و ضوابط اجرایی لازم در خصوص توزیع اعتبارات و امکانات و فراهم نمودن زمینه اجرایی طرحها و برنامههای مربوط به پیشگیری ، بازسازی و نوسازی و تامین خسارات وارده و سایراعتبارات موردنیاز برای ارائه به شورای مدیریت بحران استان .
- انجام امور پشتیبانی ، تدارکاتی و حمایت ستادهای شهرستانی و منطقهای در مناطق آسیبدیده از طریق امکانات استان و شهرستان و سایربخش ها .
- بررسی مسائل و مشکلات انعکاس یافته از سوی شهرستانها و دستگاههای مجری طرحها و پروژههای بازسازی و نوسازی مناطق آسیبدیده و انجام اقدامات لازم برای رفع آنها با همکاری واحدهای استانی دستگاههای اجرایی
- ایجاد هماهنگی و برنامهریزیهای لازم درزمینهی امور آتشنشانی به منظور ارتقاء کمی و کیفی ماشینآلات و لوازم و تجهیزات آتشنشانی ، مدیریت نیروی انسانی ، امور امدادی و خدمات ایمنی در سطح استان با همکاری شهرداریها و دهیاریهای استان .
- انجام امور مطالعاتی ،تحقیقاتی و پژوهشهای کاربردی درزمینهی مدیریت بحران به منظور پشتیبانی کارشناسی واحدهای استانی دستگاههای اجرایی .
- مدیریت شبکه اطلاعات مدیریت بحران ( شامل سیستم اطلاعرسانی و هشدار) استان .
- طراحی و راهاندازی شبکه اطلاعرسانی مناسب بهمنظور ایجاد ارتباط میان سازمانی و اطلاعرسانی به عموم مردم در خصوص بحرانهای احتمالی در استان .
- مدیریت امورمالی مدیریت بحران استان در چارچوب اعتبارات و برنامههای مصوب ابلاغی .
- برنامهریزی و پیگیری تشکیل و سازماندهی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و کارگروههای تخصصی مرتبط با مراحل چهارگانه مدیریت بحران .
- پیگیری تشکیل و سازماندهی شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان و کارگروههای تخصصی مرتبط با مراحل چهارگانه مدیریت بحران .
- پیگیری اجرای مصوبات و تصمیمات شورای عالی و شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور و استان .
- ایجاد هماهنگی بین شوراهای هماهنگی مدیریت بحران شهرستانها و سازمانهای مسئول امور تخصصی در مدیریت بحران و ارزیابی فعالیت آنها .
- ارائه گزارش روند اقدامات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستانها و کارگروههای تخصصی آن به شورای مدیریت بحران استان و سازمان مدیریت بحران کشور.
- بررسی نیازهای اعتباری مدیریت بحران استان و شهرستانها در مراحل چهارگانه بحران و پیگیری تأمین و توزیع آن بر اساس برنامههای مصوب شورای هماهنگی مدیریت بحران استان از محل اعتبارات موارد مرتبط .
- برنامهریزی فرهنگی ، پژوهشی ، آموزشی ، تبلیغاتی ، اطلاعرسانی ، تمرینی و مانور در مراحل آمادگی و مقابله با حوادث و سوانح غیرمترقبه در استان مبتنی بر طرح جامع کشور.
- پیگیری اجرای برنامههای آموزشی مرتبط با بروز بحرانها و حوادث غیرمترقبه برای اعضاء شورای هماهنگی استانی و شهرستانی بهمنظور ارتقاء مهارتهای فنی مدیریت بحران .
- افزایش آگاهیهای عمومی و گسترش فرهنگ ایمنی و دانش مدیریت بحران .
- پیگیری توسعه امور بیمه در بخشهای مختلف ، سازمانها و تاسیسات دولتی ، اماکن مسکونی ، تجاری و بخش کشاورزی و دامی و نظارت عالیه بر عملکرد بیمهها .
- پیگیری در زمینه تشکیل تیمهای امداد و نجات شهرستانها و بخشها از طریق جمعیت هلال احمر برای افزایش سطح آمادگی استان و شهرستانها .
- بررسی توان، پتانسیل و ظرفیت علمی و تکنولوژی حوزههای دانشگاهی و اجرایی استان در راستای بهبود روند اقدامات مربوط به امور پیشبینی و هشدار قبل از وقوع حادثه .
- پیگیری اجرای دورههای آموزشی مربوط به مراحل چهارگانه بحران توسط مرکز برنامهریزی ، نوسازی و توسعه فناوری اطلاعات استانداری .
- ارتباط مستمر با سازمان مدیریت بحران بهمنظور هماهنگی در انجام وظایف .
- ارائه برنامهها و گزارش عملکرد دفتر مدیریت بحران استان به مراجع ذیربط .