به گزارش جهان نیوز، سحر تاجبخش مسلمان با بیان این که پیش بینی سیلاب با متدهای مختلفی انجام می شود و سازمان هواشناسی با کمک دستگاه ها و مطالعه دبی سد ها می تواند پیش بینی های لازم را داشته باشد، اظهار کرد: پیش بینی ها بشتر با جفت شدن و ترکیب مدل های هواشناسی و هیدرولوژی انجام می شود و با این کار در منطقه قم رود توانستیم از سیل جلوگیری کنیم. با مدل های هیدرولوژی دبی آب را اندازه گیری می کنیم و پیش بینی می کنیم که طغیان رودخانه وجود دارد یا نه؟
وی ادامه داد: پیش بینی دیگر سیلاب بر اساس دِبی آب در پشت سدها انجام می شود و میزان طغیان و سرریزی آب پشت سدها سنجیده می شود. سازمان هواشناسی آمادگی توسعه شرایط موجود را دارد تا نقاط سیل خیز را شناسایی کند. بیشتر سیستم های نفوذی از سوریه، فلسطین، ترکیه و عراق عبور می کند و از غرب وارد کشور و از شرق خارج می شود.
معاون وزیر راه وشهرسازی درباره بیشینه و کمینه بارش ها گفت: با توجه به ۲ سامانه سیلابی در کشور از ۲۶ اسفند تا ۶ فرودین میزان بارش ها مشخص شده است که بیشترین بارش ها در چهار محال و بختیاری،کهکیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان و مازندران داشته ایم.
تاجبخش بیان کرد: بر اساس مدل های پیش بینی تا آخرین فروردین مشخص شده بارش هادر کل کشور از ۶ تا ۱۱ فروردین بیشتر از حد نرمال نشان داده می شود. هفته دوم از ۱۲ تا ۱۸ فروردین بارش ها کمتر می شود اما تمرکز بارش ها در زاگرس است. در هفته سوم فروردین نیز بارش های بیشتر از نرمال را داریم. در هفته چهارم از ۲۶ فرودین تا یکم اردیبهشت بارش ها در شمال غرب و شمال شرق بیشتر از نرمال پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: سامانه فراگیری که تمام استان ها را درگیر کرده بود از نیمه شرقی در حال خروج است و برای پنج شنبه شدت باش ها زیاد نیست اما بارش های متناوب و رگباری در رشته کوه های زاگرس و البرز و جزایر هرمزگان متمرکز خواهد بود.
ویبا اعلام این که الگوهای هواشناسی نشان می دهد تا اواخر فروردین کاهش دما را شاهد خواهیم بود، اظهار کرد: موج بعدی بارشی از یکشنبه وارد کشور شده و روز جمعه و شنبه در قسمت های غرب و شمال غرب کشور این موج فعال می شود. این موج از روز یکشنبه استان های کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، زنجان و چندین استان دیگر را درگیر خواهد کرد و امکان ایجاد سیل نیز وجود دارد. نیمه غربی کشور و دامنه های البرز را پوشش می دهد اما شدت آن نسبت به این سامانه کمتر خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که پیش بینی های بلندمدت هواشناسی نشان می دهد بارش ها در بهار ادامه دارد و در اردیبهشت بارش ها بیشتر خواهد بود، گفت: در روزهای یکشنبه در دامنه های البرز پیش بینی بارش های ۱۰۰ میلیمتر شده است.
تاجبخش افزود: برای روز جمعه و شنبه سامانه از بخش های غربی وارد می شود شدت بارش ها به سمت غرب است. همچنین در روز یکشنبه سامانه تقویت می شود و از سمت غرب و کرمانشاه وارد کشور می شود و برای روز دوشنبه بارش های بیشتر در حاشیه زاگرس و البرز خواهیم داشت.
وی همچنین با اشاره به این که مردم باید توصیه ها و هشدار های هواشناسی را جدی بگیرید تا کمترین آسیب ها را شاهد باشیم، تصریح کرد: در ۵ روز آینده موجی که وارد کشور می شود در روزهای یکشنبه و دوشنبه بیشترین تاثیر را در نیمه غربی و شمالی کشور خواهد داشت اما نسبت به سامانه فعلی شدت کمتری خواهد داشت.
منبع: تسنیم